woensdag 1 februari 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 8

De vierde omwenteling speelde zich 2 miljoen jaar geleden af en is de stammenomwenteling. Op de eerste dag in deze cyclus kennen we de Austra Hopithica, de eerste aap zonder staart. Gevolgd door de Homo Erectus en daarna de Homo Sapiens. Elk deel van deze cyclus loopt over 160.000 jaar. Gedurende elk deel ervan ontwikkelde de aap zich verder tot we dus in de zevende dag de Homo Sapiens hebben.
De bewustzijnsintentie van deze cyclus wordt gekenmerkt door overeenkomsten en verschillen. In het begin van deze cyclus wordt de staart dus achterwege gelaten. Op het einde van deze tijdscyclus doet het verstand zijn intrede waarmee de mogelijkheid geboden wordt om overeenkomsten en verschillen te zien. Het is niet enkel meer een direct reageren (actie-reactie), maar keuze maken. Een heel krachtig overlevingsmechanisme!

De vijfde omwenteling is de culturele omwenteling. De intentie van deze cyclus is doel. Elk deel van deze omwenteling duurt 8.000 jaar. De laatste dag van deze omwenteling ontwikkelt zich de agricultuur.




De zesde omwenteling begon 3.150 voor Christus en krijgt de naam ‘nationale omwenteling’. Gedurende deze tijd ontstonden de meeste naties. Elk deel duurde
ongeveer 400 jaar. In deze periode leerde men het schrijven.

In de eerste dag van deze omwenteling voegde koning Minas het hoger en lager gedeelte van de Nijlcultuur samen waardoor 1 natie – Egypte – gevormd werd. Sindsdien vormden zich gedurende deze zes nachten en zeven dagen durende periode meerdere landen, grenzen, legers.
Het bewustzijnsniveau die deze omwenteling kenmerkt is ‘wet’.
Het verhaal in de Bijbel waarin Adam en Eva uit de Hof van Eden (-> wet) worden gezet speelt zich af in deze periode. Het paradijs verandert naar een bewustzijnsconcept van goed en slecht, misdaad en straf, iets wat hiervoor niet gekend was. Er was enkel een reden tot iets. Alles gebeurde omdat er een reden voor was zonder enig besef van een mogelijke straf. Sancties waren onbekend. 

Morgen overzicht van de laatste omwentelingen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten