woensdag 8 februari 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 15

Dag 15
Je ziet hier nog eens het schema over de werking van de schepping en hoe ons bewustzijn hierin een rol speelt. Als je goed kijkt zijn er echter een aantal gegevens bijgevoegd en ik geef hierbij een deel weer van de lezing door Ian Xel Lungold omdat het zoveel duidelijk maakt van hoe de kijk van de Maya was op het leven van alledag en hoe dit voor ons, desgewenst, ook een middel kan zijn om gebruik van te maken.




Als je bewust in jouw bewustzijn bent, m.a.w. als je in je intuïtie bent, dan zit je in die stroom van schepping en het is mooi als je daarin kan blijven, maar dat is niet altijd even makkelijk zeker met al de dingen die rondom jou gebeuren en dan ook natuurlijk met het ego (het verstand) dat voortdurend aan het trekken is om jou eruit te halen.
Je kent waarschijnlijk wel een ogenblik in je leven dat jij je niet op je gemak voelde omdat je op een plek was waar je eigenlijk niet wou zijn, zoals bijvoorbeeld op school of tijdens een discussie. Dat zijn de momenten waarin je duidelijk niet in de flow bent.

De Maya kenden wel hun persoonlijke bedoeling en hadden hiervoor een oriëntatiepunt waardoor het voor hen makkelijker was om te herkennen of zij leefden volgens plan of niet. En dat is natuurlijk ideaal om meer vanuit je intuïtie te handelen. Ze waren op de hoogte van hun persoonlijke intentie (1 tot 13), hadden daarbij kennis van een Goddelijk plan en van 20 verschillende aspecten van creatie. Wat er zich in hun leven afspeelde was niet een samenhang van toevalligheden zoals wij denken dat bij ons wel het geval is. Het is namelijk zo dat door de samenwerking van die 13 intenties met de 20 aspecten in dit Goddelijk plan de herkenning van het eigen aandeel gelezen kon (en nog kan) worden. Dat geheel produceerde bovendien een symbool in de Mayacultuur: de achtdelige luchtplaats genoemd. Een symbool dat staat voor de Hemel. De Mayakalender ging dus niet over het bijhouden van tijd maar altijd over het meten en het bijhouden van de stroom van de schepping, van de bedoeling van de schepping en het aspect ervan en dat elke dag opnieuw.

Herinner je nog dat we gezegd hebben dat waar jij je aandacht op richt je bewust van wordt. Als je dus elke dag let op de energie van de flow van de schepping dan word jij je ook bewust van de schepping, van wat er gecreëerd wordt. Bewustzijn en intuïtie werken automatisch samen. Het is een automatische en natuurlijke afstemming van twee levensvormen op elkaar.

De taak van het bewustzijn is om verschillen te kunnen zien, om de schepping in stukjes te delen. Als je bewust bent vallen veel meer dingen op. Kijk maar eens als je samen met een peutertje op stap bent en het kind mag een stukje meelopen. Je moet voortdurend stoppen en wachten achter het kleintje omdat het verwonderd is over alle dingen dat het ziet. Of als je bewust kijkt naar een zonsondergang of naar een boom of naar de zee. Maar als je van streek bent of gestrest dan lijkt het erop dat alles hetzelfde is. Hoe bewuster je bent hoe meer verschillen je opmerkt, hoe meer verwondering er is, meer waardering. Je kan als het ware je zegeningen tellen.

Schepping nu heeft als taak om te vermenigvuldigen, uit te breiden en breidt zich uit met een vermenigvuldigingscoëfficiënt van 20.

Volgens de Maya worden de verschillen die door het bewustzijn gezien worden gedeeld door 13. Volgens hen verdeeld bewustzijn alles door 13. 13 is het getal waarmee het bewustzijn werkt. Verwonderlijk dus dat 13 als een ongeluksgetal wordt gezien? Ten onrechte natuurlijk, maar wel logisch bekeken vanuit het standpunt van het ego

Door je bewust te zijn van deze samenwerking van 13 op 20 stem jij je op natuurlijke wijze af op de stroom van de schepping en je hoeft verder niets te doen omdat je intuïtie automatisch inpikt op de situatie en je hierdoor vanzelf de juiste dingen, mensen of situaties aantrekt. Tegenwoordig is dit gekend onder 'dreamspelltelling' die je op internet makkelijk terug kan vinden. 

Zo stond de Maya toen al in het leven. Een mooi voorbeeld voor ons om nu in onze hedendaagse tijd ook een manier te vinden om bewuster door het leven te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten